Möt Designern

Tanken med POT PAWS är att de ska kännas exklusiva, passa till inredningen och samtidigt skydda underlaget.

Idén till POT PAWS® kruktassar växte fram 2020 när formgivaren Malin Carrick sökte en lösning för att skydda fönsterbrädor och bordsytor i det egna hemmet från de tråkiga fläckar som lätt uppstår under krukor, vaser och ljuslyktor. 

Tanken med tassarna var att de skulle kännas exklusiva, passa till inredningen och samtidigt skydda underlaget. 

Från sin ateljé har Malin Carrick formgivit en unik serie kruktassar med stilrent formspråk framtagna med kärlek och omtanke om människa och miljö. Med hög kvalitet och exklusiv känsla smyckar tassarna hem och trädgårdar samtidigt som de kan skydda underlaget från missfärgning och skador.

POT PAWS® resa har bara börjat…

 

“Nu är det dags för mina idéer att få  liv!”

Efter mer än 30 år som guldsmed och produktutvecklare har Malin Carrick nu valt att satsa på den egna designen, med målet att ta fram smart design med funktion, kvalité och exklusiv känsla. ”Min styrka har varit att fånga upp och förverkliga andras idéer till färdiga produkter. POT PAWS är framtagna utifrån min idé och jag har arbetat tillsammans med leverantörerna hela vägen från original och tekniska ritningar samt kommunikation kring förväntningar, produktionssätt och kvalité.” Men ensam är inte stark. Varumärket POT PAWS kruktassar har möjliggjorts av det starka teamarbetet med min partner och kärlek Sveto. Han är en skicklig inköpare och logistiker och kompletterar mig som formgivare och produktutvecklare perfekt. Idag behöver jag bara fokusera mig på det roliga! Att ta fram vackra, lyxiga, smarta produkter som inte bara ger mig glädje utan också är omtyckta av våra kunder. Tack för att du handlat av oss och är med på vår resa!

Från textil till metall

Malin hade först planer på att bli textillärare. I väntan på att utbildningen skulle starta gick hon en kurs i silversmide. Då väcktes hennes kärlek till guldsmedsyrket och planerna på att bli textillärare lades åt sidan.

Efter lärlingstiden och gesällbrevet, startade hon eget och tog fram unika smycken för hand till guldsmedsbutiker i Stockholm. ”Det var en lärorik tid där jag lärde mig hantverket från grunden. Efter mer än 10 år som egen företagare erbjöds Malin möjligheten att vara med på Efva Attlings resa i smyckesbranschen och arbetade då med kollektionsframtagning i 14 år.

Att utvecklas och ständigt lära nytt är en strak drivkraft. Så därför har jag läst formgivning och 3D cad på universitetet samt projektledning på IHM.

När Corona satte stopp för det mesta kände jag att det var dags att starta eget igen! Kruktassar var något jag länge tänk på så därför var startsträckan inte lång. Sveto, min partner, letade efter en lämplig fabrik och jag tog fram prover för hand samt tekniska specar och så skickade vi iväg produkterna för framtagning. Snart hittade vi rätt, POT PAWS skulle tillverkas i zink med silver- och guldfärg. Viktigt var förstås hög kvalitét.

Vår förhoppning är att kunden ska bli glatt överraskad när paketet levereras! POT PAWS produkter ska kännas härliga och lyxiga som ett smycke till hemmet.